Bodimo drug drugemu darilo

V času obdarovanj večkrat tudi izgubimo občutek, kaj, na kakšen način in koliko komu podariti. Razmišljala sem tudi o besedah Ranka Rajovića, strokovnjaka, ki ga zelo cenim. V njegovi knjigi IQ otroka – skrb staršev sem prebrala tole: “Otroci dobivajo darila vsak dan in se jih včasih niti ne razveselijo./…/ Otrok se najprej veseli, ker išče skrito darilo, nato pa se razveseli, ko ga najde. In na koncu ima občutek sreče, ker je zgolj z lastnim trudom in prizadevanjem prišel do darila. To ni niti približno podobno občutku otroka, ko bi mu čokoladico zgolj dali v roko.” (Rajović 2013:38)

Luna je stara dvajset mesecev in koncepta dobrih decembrskih mož še ne razume, tudi je nismo posebej seznanjali z njimi, saj bo za to še veliko priložnosti v naslednjih letih.

Množičnim sprevodom Miklavža, Božička in Dedka Mraza smo se izognili in že je bil tu zadnji dan starega leta. Ideja, kako Luni podariti novoletno darilo, je prišla kot preblisk, verjetno navdih zaradi snega in zimskega sonca. In odšli smo. Na naš najbljižji hrib.

Več o našem pohodu lahko pogledate v kratkem filmčku Darilo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s