Poletna zaobljuba: Tekla bom vsak dan!

Ljubim poletje, predvsem me očarajo dolgi dnevi in toplota. Tečem sicer v vseh letnih časih, a ravno pred nastopom poletja sem nekoliko popustila, kar me je razjezilo. Po tritedenskem premoru sem sprejela sklep: “To poletje bom tekla vsak dan.”

In sem šla – na tek, seveda. Sedaj smo zajadrali že globoko v poletje in jaz še vedno tečem. Tečem pravzaprav že kakšno desetletje in za mano je veliko uradnih tekov, samotnih tekov in tekov z Urbanimi tekači. Zato sem si to poletno odločitev tudi lahko privoščila. Izkušnje, kako hitro teči, kdaj hoditi, kako preprečiti poškodbe, kako se obleči, niso nepomembne. O vseh teh stvareh mi niti ni potrebno razmišljati, tek je del mene. S ponosom lahko povem, da sem vsa tekaška leta preživela brez poškodb, celo brez žuljev. Verjetno, ker ves čas poslušam svoje telo in tudi zelo rada govorim – med tekom, seveda! To pomeni, da ne tečem hitro, zmorem pa teči dolgo – petkrat sem tudi zakrožila po različnih mestih na dvainštiritesetkilometrski razdalji: Lago di Garda, Firence, Berlin, Atene in lani še v domačem kraju, Ljubljani.

Odločitev o teku skozi poletje je prišla spontano, a ne naključno. Za moj poletni projekt, ki se bo podaljšal še v jesen, zimo, pomlad in še naprej, namreč potrebujem bistro glavo in vzdržljivo telo.

Za mano je trideset dni teka, bilo bi jih triintrideset, a v duhu zmernosti, sem tri dni izpustila.

Tečem naprej in se veselim  poletnih dni.

Živa Ribičič, tekačica

Moji poletni tekaški utrinki:

WP_20150627_004 WP_20150626_002 WP_20150627_001 WP_20150625_002

Advertisements

2 thoughts on “Poletna zaobljuba: Tekla bom vsak dan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s